Uroczysta kolacja w sobotę po pierwszym dniu turnieju.

 

W sobotę 1-go czerwca o godzinie 19:00, po pierwszym dniu SPACE OPEN Toya 2019,  odbędzie się uroczysta kolacja.

 

Golfiści, Partnerzy oraz osoby towarzyszące, wszyscy którzy zarezerwowali miejsca zostaną uraczeni ucztą kulinarną przygotowaną przez Szefa Kuchni Toya Golf & Country Club Rafała Szymańskiego.

Wino przygotował nasz partner Wine Bureau, selekcji dedykowanej potrawom dokonała Sommelier Martyna Mazik Padros (certyfikat WSET Level 3 Advanced, London).

 

Przed, w trakcie i po kolacji przygotowaliśmy niespodzianki. Coś dla ucha, coś dla oka i oczywiście coś dla podniebienia!

 

Oto dwa przygotowane zestawy wraz z winem:

 

Zestaw I

  • Przystawka 1 – kaczka/jeżyna/kwiat jadalny. Wino Prosecco DOCG, Menestrello. 
  • Przystawka 2 – łosoś/purée z pietruszki/sos z  chivasa/majonez mango. Wino Sauvignon Blanc Marlborough Sun.
  • Zupa – dwukolorowy krem z cukinii/kurki/oliwa tymiankowa. Wino Gran Reserva Chardonnay, Santa Ema.
  • Danie główne 1 – kotleciki jagnięce/purée z batata/fenq/ arbuz. Wino Beaujolais Villages; Louis Jadot.
  • Danie główne 2 – pierś z perliczki/gnocchi/boudin noir/szalotka/sos szałwiowy. Wino Valpolicella Superiore Vigne Alte.
  • Deser – parfait mango/galaretka limonowa/kawior z pomarańczy. Late Harvest M, Megyer.

 

Zestaw II

  • Przystawka 1 – foie gras/duszona śliwka/porto/emulsja chrzanowa, Wino Prosecco DOCG, Menestrello. 
  • Przystawka 2 – przegrzebki/chrzan cytrynowy/szpinak krwisty. Sauvignon Blanc Marlborough Sun.
  • Zupa – bulion rybny/sandacz/enoki/kolorowa marchew/grana padano. Wino Gran Reserva Chardonnay, Santa Ema.
  • Danie główne 1 – stek z tuńczyka/guakamole/piklowany arbuz/vacame. Beaujolais Villages; Louis Jadot.
  • Danie główne 2 – krewetka tygrysia/pulpa mango/fasolka szparagowa/marchewka. Valdecuevas Verdejo, Bodegas Valdecuevas.
  • Deser – krem chantilli malinowy/porzeczka/crocant/puder czekoladowy. Late Harvest M, Megyer.

 

Dress code: Elegant.