SPACE OPEN Ladies 2020 – wykwintna kolacja.

 

Szanowne Panie,

Szef Kuchni Sobienie Królewskie Maciej Prot przygotował wykwintne menu na kulinarną ucztę, która odbędzie się wieczorem, po pierwszym dniu turnieju we wtorek 28 lipca. Po nieziemskiej kolacji, jaką zaserwował nam Pan Maciej podczas SPACE OPEN Sobienie Królewskie 26 czerwca oczekiwania rosną! Część z Was tam była i wiecie Panie, że jedzenie było wspaniałe.

 

Unknown

 

Menu:

  • Mikro marchewka z miętowym serkiem labneh i pikantnymi orzeszkami sosnowymi
  • Chrupiąca krewetka w panierce limonkowej z kremowym sosem chilli
  • Chłodnik z pieczonej gruszki i curry
  • Chrupiący kalafior na puree z jabłka i chrzanu oraz pesto kolendrowym
  • Panierowany w czarnym pieprzu stek z miecznika z mango-majo i sałatką z ogórka, awokado i granata
  • Polędwiczka cielęca z kokosowym dzikim ryżem i salsą z pieczonej papryki
  • Lekko wytrawny mus cytrynowy z kruszonką pistacjową

Wino do każdej z potraw przygotował nasz Partner Wine Bureau Polska.

 

W trakcie i po kolacji wiele artystycznych i muzycznych niespodzianek…

 

Koszt kolacji wraz z winem wynosi 250 PLN płatne w Sobieniach w klubie przed turniejem.

 

Potwierdzenia udziału:

  • Robert Zmarzliński +48 668 44 55 88, rz@spaceopen.pl
  • Kamila Pieper +48 669 669496, kp@spaceopen.pl

 

Więcej o turnieju SPACE OPEN Ladies tutaj.

 

Objaśnienia:
– Marchewka smażona na maśle z solą i czosnkiem/ serek labneh słodko miętowy/ orzeszki sosnowe smażone na karmelu z chilli
– Krewetka smażona na fryturze w panko zmieszanym z suszoną skórką limonki/ sos chilli zrobiony z pasty curry, srirachy i majonezu
– Chłodnik zrobiony na jogurcie greckim z gruszkami z puszki, curry i kurkumą/ na wierzchu połówka upieczonej małej świeżej gruszki
– Kalafior ugotowany wcześniej w wodzie z kurkumą i imbirem. Następnie smażony na chrupko/ puree z jabłka i korzenia chrzanu na słodko/ bardzo mocne w smaku pesto kolendrowe
– Małe steki panierowane w pieprzu młotkowanym/ mango majo jak w nazwie/ sałatka bardzo świeża, letnia
– Mały kawałek polędwiczki/ ryż czarny gotowany na mleku kokosowym/ Salsa paprykowa bardzo dymna zrobiona na maśle i pomidorach
– Mus cytrynowy