Mazury. Uroczysta kolacja w sobotę po pierwszym dniu turnieju.

 

W sobotę 29-go czerwca o godzinie 20:30, po pierwszym dniu SPACE OPEN Mazury 2019,  odbędzie się uroczysta kolacja.

 

Golfiści, Partnerzy oraz osoby towarzyszące, wszyscy którzy zarezerwowali miejsca zostaną uraczeni ucztą kulinarną przygotowaną przez Szefa Kuchni Mazury Golf & Country Club Piotr Narel.

Wino przygotował nasz partner Wine Bureau, selekcji dedykowanej potrawom dokonała Sommelier Martyna Mazik Padros (certyfikat WSET Level 3 Advanced, London).

 

Przed, w trakcie i po kolacji przygotowaliśmy niespodzianki. Coś dla ucha, coś dla oka i oczywiście coś dla podniebienia!

Wspólną kolację po raz pierwszy zorganizowaliśmy miesiąc temu, po pierwszym dniu SPACE OPEN Toya 2019. Uczestniczyło w niej 50 osób. Wśród gości byli uczestnicy turnieju oraz nasi partnerzy wraz z osobami towarzyszącymi.

 

Oto dwa przygotowane zestawy wraz z winem:

 

Zestaw I:

  • Przystawka 1 – Polędwica wołowa w dwóch odsłonach Tatar/carpaccio. Wino Chianti Classico, Bonacchi , Toskania, Włochy.
  • Przystawka 2 – Krewetki grillowane na masełku czosnkowym z pietruszką i kawiorem masago. Wino Brotte, Cotes de Provence Rose 2016, Prowansja, Francja.
  • Zupa Chłodnik ogórkowy z awokado. Wino Fantinel, Pinot Grigio Borgo Tesis 2016, Friuli, Włochy.
  • Danie główne 1 – Pierś z kaczki z kandyzowaną gruszką i quinoa. Wino Domaine de Rochebin, Bourgogne Pinot noir Vieilles Vignes 2015, Burgundia, Francja.
  • Danie główne 2 – Polędwiczka wieprzowa zawijana w boczku w sosie z trzech odmian sera plesniowego  i gratine ziemniaczane. Wino Cantina Valpolicella Negrar, Rosso Veneto, Appassimento 2017, Veneto, Włochy.
  • Deser – Poziomki w musie z białej czekolady. Wino Pelissero, Mosto Parzialmente Fermentato, 2016, Piemont, Włochy.

 

Zestaw II:

  • Przystawka 1 – Ceviche z łososia o smaku Mango. Wino Saint Clair, Marlborough Sun, Sauvignon Blanc Bubbles Marlborough Sun 2018, Marlborough, Nowa Zelandia.
  • Przystawka 2 – Chrupiące Rożki wonton z krewetkami i pastą truflową. Wino Brotte, Cotes de Provence Rose 2016, Prowansja, Francja.
  • Zupa francuska cebulowa. Wino Fantinel, Pinot Grigio Borgo Tesis 2016, Friuli, Włochy.
  • Danie główne 1 – Dorada pieczona w soli z czarnym ryżem i sałata z vinegretem. Wino Gavi il Doge, Broglia, Piemont, Włochy.
  • Danie główne 2 – Sandacz z  Kurkami i kluseczkami lanymi. Wino Domaine de Rochebin, Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes 2015, Burgundia, Francja.
  • Deser: sernik nowojorski z konfiturą malinową podaną na gorąco. Wino Pelissero, Mosto Parzialmente Fermentato, 2016, Piemont, Włochy.

 

Dress code: Elegant.

 

dubaicreek 10 pano1aREK1a