Mazury. Uroczysta kolacja w sobotę po pierwszym dniu turnieju.
W sobotę 29-go czerwca o godzinie 20:30, po pierwszym dniu SPACE OPEN Mazury 2019, odbędzie się uroczysta kolacja.
Golfiści, Partnerzy oraz osoby towarzyszące, wszyscy którzy zarezerwowali miejsca zostaną uraczeni ucztą kulinarną przygotowaną przez Szefa Kuchni Mazury Golf & Country Club Piotr Narel.
Wino przygotował nasz partner Wine Bureau, selekcji dedykowanej potrawom dokonała Sommelier Martyna Mazik Padros (certyfikat WSET Level 3 Advanced, London).
Przed, w trakcie i po kolacji przygotowaliśmy niespodzianki. Coś dla ucha, coś dla oka i oczywiście coś dla podniebienia!
Wspólną kolację po raz pierwszy zorganizowaliśmy miesiąc temu, po pierwszym dniu SPACE OPEN Toya 2019. Uczestniczyło w niej 50 osób. Wśród gości byli uczestnicy turnieju oraz nasi partnerzy wraz z osobami towarzyszącymi.
Oto dwa przygotowane zestawy wraz z winem:
Zestaw I:
- Przystawka 1 – Polędwica wołowa w dwóch odsłonach Tatar/carpaccio. Wino Chianti Classico, Bonacchi , Toskania, Włochy.
- Przystawka 2 – Krewetki grillowane na masełku czosnkowym z pietruszką i kawiorem masago. Wino Brotte, Cotes de Provence Rose 2016, Prowansja, Francja.
- Zupa Chłodnik ogórkowy z awokado. Wino Fantinel, Pinot Grigio Borgo Tesis 2016, Friuli, Włochy.
- Danie główne 1 – Pierś z kaczki z kandyzowaną gruszką i quinoa. Wino Domaine de Rochebin, Bourgogne Pinot noir Vieilles Vignes 2015, Burgundia, Francja.
- Danie główne 2 – Polędwiczka wieprzowa zawijana w boczku w sosie z trzech odmian sera plesniowego i gratine ziemniaczane. Wino Cantina Valpolicella Negrar, Rosso Veneto, Appassimento 2017, Veneto, Włochy.
- Deser – Poziomki w musie z białej czekolady. Wino Pelissero, Mosto Parzialmente Fermentato, 2016, Piemont, Włochy.
Zestaw II:
- Przystawka 1 – Ceviche z łososia o smaku Mango. Wino Saint Clair, Marlborough Sun, Sauvignon Blanc Bubbles Marlborough Sun 2018, Marlborough, Nowa Zelandia.
- Przystawka 2 – Chrupiące Rożki wonton z krewetkami i pastą truflową. Wino Brotte, Cotes de Provence Rose 2016, Prowansja, Francja.
- Zupa francuska cebulowa. Wino Fantinel, Pinot Grigio Borgo Tesis 2016, Friuli, Włochy.
- Danie główne 1 – Dorada pieczona w soli z czarnym ryżem i sałata z vinegretem. Wino Gavi il Doge, Broglia, Piemont, Włochy.
- Danie główne 2 – Sandacz z Kurkami i kluseczkami lanymi. Wino Domaine de Rochebin, Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes 2015, Burgundia, Francja.
- Deser: sernik nowojorski z konfiturą malinową podaną na gorąco. Wino Pelissero, Mosto Parzialmente Fermentato, 2016, Piemont, Włochy.
Dress code: Elegant.